Σε ανοικτή συγκέντρωση του στην Μεσσήνη ο Γιώργος Κανελλόπουλος τόνισε για την υπόθεση του τρένου ότι:
στη Μεσσηνία χρειαζόμαστε ένα γρήγορο, σύγχρονο, και ηλεκτροκίνητο τρένο. Ο σχεδιασμός της γραμμής Κόρινθος – Καλαμάτα δεν μπορεί παρά να υπακούει:
α ) στη διεθνή πρακτική που θέλει τα τρένα γρήγορα και ένα ασφαλές μέσο συγκοινωνίας.
β ) τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής μας που ξεπερνούν κάθε όριο της φαντασίας.
γ ) τη δυνατότητα πρόσβασης των επισκεπτών μας από τις πύλες εισόδου, δηλαδή το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι της Πάτρας
δ ) την ανάγκη για ένα αξιοπρεπές και γρήγορο ταξίδι.
Όλα τα αλλά είναι συμβιβασμοί με την μετριότητα την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη μαχητικής διάθεσης για την έξοδο της Μεσσηνίας από το τέλμα. Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορούν να μας βγάλουν από την απομόνωση. Όλοι αυτοί οι ερασιτέχνες στα υπουργεία στον Ο.Σ.Ε. αλλά και οι χλιαροί διαπραγματευτές του πολιτικού δυναμικού της Ν.Δ. στη Μεσσηνία να πάνε στην άκρη γιατί απλά μέχρι τώρα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα ούτε στον σχεδιασμό ούτε στην πράξη.
Τόνισε επίσης ότι το χρυσάφι της Μεσσηνίας το νερό χάνεται στην θάλασσα. Πάνω από 400 ποτάμια και χείμαρροι ολόκληρο το χρόνο διώχνουν το νερό στη θάλασσα.
Προτείνω ένα ευρύ δίκτυο από πολλαπλές ενέργειες για την συγκράτηση του νερού με στόχο ούτε μια σταγόνα να μην πάει χαμένη. Πολλά μικρά και ευέλικτα φράγματα χωρίς υψηλό κόστος εύκολα εφαρμόσιμα είναι αναγκαίες λύσεις για να κρατήσουμε το μέλλον της Μεσσηνίας στα χέρια μας.
Σε άλλες περιοχές του πλανήτη που εφαρμόστηκε τοπικά αλλά και περιφερειακά αυτό το πρόγραμμα το εισόδημα τους αυξήθηκε από 40% έως και 60%.
Δεν νοείται γεωργία και τουρισμός χωρίς νερό, δεν νοείται υγιές περιβάλλον χωρίς νερό, και κατέληξε λέγοντας -Δώστε μου τη δύναμη να αγωνιστώ γι αυτό το θέμα από τη θέση του βουλευτή τη Μεσσηνίας-.
Τέλος, κάλεσε όλους όσους αγαπούν αυτόν το τόπο, να συμμετέχουν μέσα από το blog του σε έναν δημόσιο διάλογο καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για τα παραπάνω θέματα μα και για όποια θέματα θεωρούν σημαντικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου