Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Κάλεσμα...


Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
Κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές συνηθίζεται όλοι οι πολιτευόμενοι να μιλούν για την κρισιμότητα εκείνης της αναμέτρησης και τα διακυβεύματά της.
Φυσικά, η κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι η ύψιστη δημοκρατική πράξη, καθώς ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει για εκείνους που θέλει να τον κυβερνήσουν για την επόμενη τετραετία (σύμφωνα με το Σύνταγμα).
Τούτη τη φορά όμως, οι εκλογές παρουσιάζουν πράγματι μια κρισιμότητα, καθώς η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της τελευταίας 15ετίας.
Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είναι απογοητευτικά:
· Επιβράδυνση της Ελληνικής οικονομίας και ναρκοθέτηση των αναπτυξιακών προοπτικών της.
· Δημοσιονομική εκτροπή λόγω της κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων (και) με την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, με αποτέλεσμα τη διόγκωση του δημόσιου χρέους.
· Υπερχρέωση των νοικοκυριών με διεύρυνση της φτώχιας και της ανισότητας και αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.
· Επιβράδυνση της σύγκλισης των μισθών με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
· Οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας πολλαπλασιάστηκαν.
· Κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, έξαρση της διαφθορά και της εγκληματικότητας.
Αυτά είναι τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μια οικονομία με αναπτυξιακή δυναμική και 5 χρόνια μετά μας παραδίδει μια οικονομία στάσιμη και αθωράκιστη.
Η αποτυχία, όσο κι αν η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή επιχειρεί να την χρεώσει στην διεθνή οικονομική κρίση, κατά κύριο λόγο οφείλεται σ’ αυτήν, στην ανικανότητά της να τη διαχειριστεί. Φέρει την υπογραφή του Κ. Καραμανλή και των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Και δυστυχώς η Ν. Δ. αδυνατεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Το δυσχερές αυτό κλίμα ασφαλώς το ζούμε ασφαλώς κι εμείς εδώ στην Μεσσηνία και κυρίως οι αγρότες μας, που μοχθούν, αλλά, δυστυχώς, βλέπουν τους κόπους τους χωρίς αντίκρισμα: Τα προϊόντα τους στα… αζήτητα με τιμές εξευτελιστικές και -στον αντίποδα- οι καλλιεργητικές δαπάνες στα ύψη. Έτσι, οι καλλιέργειες είναι ασύμφορες και τα χωριά ερημώνουν αργά αλλά σταθερά, καθώς οι νέοι φεύγουν για μα καλύτερη τύχη στα αστικά κέντρα.
Για να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα η πατρίδα μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την ψήφο σας. Χρειάζεται την προσπάθειά σας, τον αγώνα σας για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Για να διαφεντεύουμε εμείς τον τόπο μας και να μην μπούμε υπό την επιτήρηση των Βρυξελλών. Για να ζήσουμε καλύτερες ημέρες.
Γι’ αυτούς τους λόγους η ψήφος σας, σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, έχει ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί θα κρίνει την τύχη της χώρας μας.
Την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας
Φιλικά
Γιώργος Κανελλόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γιώργο χαίρομαι για την άμεση ενημέρωση των πεπραγμένων σου κατα την διαρκεια της εκλογικής σου καμπάνιας ΚΑΙ μεσω διαδικτύου. Συνέχισε να μας ενημερώνεις απο κοντα αλλα και μεσω του blog σου για τον αγώνα σου και εμείς θα είμαστε δίπλα σου την ώρα της κρίσης !!

Ανώνυμος είπε...

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω μετα το μύνημά σας, ειναι να γνωστοποιήσω μεσω της ιστοσελίδας μου http://users.otenet.gr/~tvradio το άρθρο σας στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ σχετικά με την οικονομία.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ;
ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ;;


ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
( ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ )
radiofono1@gmail.com